Vemado - Garagepoorten en deuren

Alleen het beste is goed genoeg:

logo hormann

Al generaties lang uw officiële verdeler

Service

Help! Mijn poort gaat niet open of dicht.

Is er een veer gesprongen? Zo kan ik de poort sluiten.

Een torsieveer heeft als hoofdfunctie het beveiligen van de garagepoort tegen vallen. Bij eventuele veerbreuk kan de sectionaalpoort niet meer gesloten worden. De veerbreukbeveiliging kan echter worden overbrugd zodat de poort toch gesloten kan worden als een veer gesprongen is. Merk op dat deze handeling best wordt uitgevoerd met 2 of meer personen.

help vemado hörmann veer gesprongen poort sectionaalpoort LPU40 LPU42 service hulp bij openen sectionaalpoort niet open dicht


  1. Bij een geautomatiseerde poort, ontkoppel eerst de motor van de garagepoort door aan het koordje te trekken (indien u geen klik hoort, trek harder).
  2. Breng de poort in openstaande positie.
  3. Het klik-geluid dat wordt waargenomen tijdens het openen komt door het veiligheidssysteem.
  4. Vermijd het terugvallen van de poort met behulp van een spanvijs, of eventueel kan de tweede persoon ook de poort tegenhouden.
  5. Verwijder de veiligheidspin met een ring-/steeksleutel van 10mm.
  6. Duw het ijzeren lipje naar buiten en bevestig de veiligheidspin. Het veiligheidssysteem is UITGESCHAKELD.
  7. Breng de poort langzaam naar gesloten positie, wees voorzichtig. Door het gewicht van de poort wordt aangeraden deze stap met minimum twee personen uit te voeren.Nood aan een dringende herstelling of interventie? Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak, telefonisch of via het contactformulier.